امام صادق عليه‏السلام : يكى از پيامبران بيمار شد ؛ پس گفت : خود را درمان نمى‏كنم تا همو كه بيمارم كرده است شفايم دهد . خداوند تعالى به او وحى كرد كه : تا خود را درمان نكنى ، شفايت ندهم ؛ زيرا شفا دادن از من است . بحار الأنوار : 62 / 66 / 15 منتخب ميزان الحكمة : 200

امیدوارم لحظات خوبی در این وب سایت داشته باشید .....

تشخیص بیماری از صلبیه چشم
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392
 
برای این که بیشتر با این موضوع آشنایی پیدا کنید به لینک زیر مراجعه کنید!


عکس را saveکنید تا بتونید در اندازه بزرگتر ببینید



واریس-Varicose veins
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

واريس چگونه به وجود مي آيد؟

كار وريدها(سياهرگ ها) بازگردانيدن خون بدون اكسيژن از اندام هاي بدن به قلب است تا قلب براي تامين اکسيژن مورد نياز خون، آن را به شش ها بفرستد. پس از آن خون اكسيژن دار به قلب بازمي گردد و از آنجا به سرخرگ آئورت پمپ شده و بالاخره در سراسر بدن منتشر مى شود.

وريد هاى ساق پا كار دشوارترى دارند، چرا كه بايد خون را در مسيري طولانى، در خلاف جهت جاذبه زمين و فشار وزن بدن به جلو برانند. در وريدها دريچه هاى يك طرفه اى قرار دارند كه كار آنها پيشگيرى از بازگشت خون به عقب است. اگر اين دريچه ها كار خود را به خوبى انجام ندهند، خون به عقب بازمي گردد و در وريدها تجمع مي يابد و سبب تورم آنها مى شود.

وريدهاى متورم و بادكرده به دو شكل ديده مى شوند: وريدهاى واريسى و وريدهاى تارعنكبوتى(كه در پزشكى بدان تلانژيكتازى گفته مى شود). وريدهاى واريسى بزرگ تر بوده و به رنگ آبى تيره يا ارغوانى هستند و اغلب در سطح پوست، به صورت پرپيچ و خم ديده مى شوند. وريدهاى تارعنكبوتى، كوچك ترند و شبيه تارهاى عنكبوت به نظر مى رسند و رنگ آنها آبى يا قرمز است. اين وريد ها به سطح پوست نزديك بوده و درد و تورم ندارند. بزرگ ترين و طولانى ترين وريد سطحى، وريد صافن بزرگ است كه از سمت داخلى مچ پا وارد كشاله ران مى گردد. زمانى كه دريچه ها در مسير اين وريد و يا اتصالات آن با ساير وريدها خراب مى شوند، خون، تجمع يافته و يا در شاخه هاى وريدى به عقب بازمى گردد و واريس را ايجاد مى كند.

دلايل

وريدهاى متورم واريسى و تارعنكبوتى بسيار شايع هستند. بيش از 40 درصد زنان بالاى 50 سال به اين بيمارى دچارند. عوامل اين بيمارى شامل موارد زير است:

?- توارث: به نظر مى رسد كه تمايل به اين بيمارى به ويژه در سنين جوانى، در ميان برخى خانواده ها بيشتر باشد. برخى زنان با دريچه هاى وريدى با كارايى پايين تر و يا ديواره هاى عروقى ضعيف تر به دنيا مى آيند.

?- ايستادن به مدت طولانى: يك بررسى در مورد كارگران دانماركى در دسامبر 2005 نشان داد زنانى كه 75 درصد مدت زمان کار خود را به حالت ايستاده و يا در حال راه رفتن گذرانده بودند، تقريباً دو برابر زنانى كه مدت زمان كمترى بر روى پاهايشان ايستاده بودند، نياز به درمان واريس پيدا کردند. پژوهشگران تخمين مى زنند در بزرگسالاني كه سنين فعاليت و اشتغال را مى گذرانند، ايستادن هاى طولانى مدت مسئول بيش از 20 درصد موارد پيدايش واريس است.

?- سن: خطر واريس با افزايش سن زيادتر مى شود. رگ هاى خونى و عضلات پشت ساق پا كه در موقع راه رفتن با فشار بر وريدها، بازگشت خون را به سمت قلب تسهيل مى كنند، با گذشت زمان ضعيف تر مى شوند. كمتر از ده درصد زنان زير 30 سال و بيش از 75 درصد زنان بالاى 70 سال به واريس مبتلا هستند.

?- جنسيت: زنان بيش از مردان مستعد واريس هستند و باردارى عامل اصلى آن است. در دوران باردارى، وريدهاى ساق پا پرتر بوده و راحت تر پاره مى شوند، زيرا حجم خون و فشار شكمى در اين دوران افزايش مى يابد و هورمون ها سبب گشاد شدن رگ هاى خونى مى شوند. هرچه حاملگى به پايان خود نزديك مى شود، خطر واريس افزايش مى يابد.

?- وزن: وزن اضافى به ويژه در اطراف شكم، فشار اضافى را بر وريدهاى ساق پا تحميل مى كند. زنانى كه اضافه وزن دارند، نسبت به زنان لاغر بيشتر در معرض ابتلا به واريس هستند و اين خطر در مورد زنان چاق سه بار بيشتر است.

در مطالعات انجام شده بر روى مردان، ارتباط چندانى بين بروز واريس و وزن بدن ديده نمى شود.

تصاویر بیشتر در ادامه مطلب

منبع : دنیای زیست شناسی



ادامه مطلب
تصویر پیاز در زیر میکروسکوپ
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

این تصویر سلول های پیاز در زیر میکروسکوپ است.

واکوئل ها به وضوح مشاهده می شوند.

توی ادامه مطلب می تونید پلاسمولیز  در پیاز را ببینید.

منبع : دنیای زیست شناسی



ادامه مطلب
کرم کدو
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

بقـــــــــــــیه تصاویر را در ادامه مطلب ببینید

کِرم کَدو یا تِنیا یک انگل روده است.

کرم کدو کرم پهن بلندی است که بدن آن از بندهای متشابه زیادی تشکیل شده و متعلق به خانواده سستود‌ها است.

دو نوع کرم کدو در بدن انسان دیده می‌شود:

انواع دیگری از کرم کدو می‌توانند انگل سگ یا گربه‌ها شوند.

ریخت شناسی

کرم کدو دارای بدنی پهن و بلند و سفیدرنگ است که به آن امکان می‌دهد مواد گوارش یافتهٔ حاضر در روده میزبان را به طور مستقیم از طریق پوست وارد بدن کند. بدن آن از قطعه قطعه می‌باشد. سر آن نسبتاً گرد بوده و دارای ۴ آلت مکش است. در بالای آن‌ها نیز قلابی وجود دارد که مانع از کنده شدن انگل و دفع آن از بدن میزبان می‌شود. طول کرم کدو به نوع آن بستگی دارد. به طور مثال تنیای گاو می‌تواند ۱۲ متر طول داشته باشد. در کشورهای توسعه یافته این انگل با مصرف دارو به سرعت حذف می‌شود و به ندرت به ۲ متر می‌رسد.

چرخه زندگی

لارو کرم کدو از طریق گوشت درست پخته نشده به انسان منتقل می‌شود. این لارو در بدن انسان رشد می‌یابد و پس از ۳ ماه قادر تولید مثل است. او تخم‌های خود را در بندهای پایینی بدن خود نگاهداری می‌کند. هر کدام از این بندها هزاران تخم را در خود جای می‌دهد. این بندها از بدن انگل جدا شده و همراه با مدفوع از بدن میزبان خارج می‌شوند. حیواناتی (مثل خوک) که همه چیز را می‌خورند (خاک) و یا گاوها که همراه با خوردن علوفه مقداری خاک را نیز می‌بلعند این تخم‌ها را جذب می‌کنند و به خود راه می‌دهند. ابن تخم‌ها همچنین می‌توانند همراه آب به بدن میزبان منتقل شوند. تعداد بسیاری از این لاروها به علت جذب نشدن توسط میزبان مناسب از بین می‌روند. باید توجه داشت که تخم کرم کدو به میزبان واسطه‌ای نیاز دارد تا بتواند به لارو تبدیل شود. این لاروها نمی‌توانند در بدن همان حیوان بالغ شوند اما می‌توانند خود را از لولهٔ گوارشی به سلول‌های ماهیچه‌ای برسانند. با مصرف گوشت آلوده به لارو کرم کدو که درست پخته نشده است، این انگل به بدن انسان راه می‌یابد و در روده بالغ شده و به کرم تبدیل می‌شود و به این ترتیب آن ادامه می‌یابد.

صورت جذب تخم کرم کدو، انسان دچار انگل روده‌ای نمی‌شود، ولی می‌تواند میزبان واسطه قرار گیرد. در این صورت لاروها توسط جریان خون به ماهیچه‌ها، قلب، چشم و در حالت وخیم‌تری به مغز و نخاع منتقل می‌شوند و در آن‌جا تشکیل کیست دهند. این حالت در مورد کرم کدوی خوک متداول‌تر است.

منبع متن: ویکیپدیا



سلامتی بدن با تنطیم زمان خواب
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

ساعت 11 شب بدنمان در چه وضعی است؟؟؟ 12 شب یا 3 نیمه شب چطور؟؟؟ برای سالم زیستن، باید خواب راحت و آرامی داشته باشیم. به موارد زیر دقت کنید تا اهمیت خوابیدن برای شما روشن گردد:

ساعت 9 تا 11 شب: زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضروری که این عملیات توسط آنتی اکسیدان ها انجام می شود. در این ساعت بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غیر این صورت اثر منفی بر روی سلامتی خود گذاشته اید.

ساعت 11 تا 1 شب: عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد و شما باید در خواب عمیق باشید.

ساعت 1 تا 3 نیمه شب: عملیات سم زدایی در کیسه صفرا ، در طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می شود.

ساعت 3 تا 5 صبح: عملیات از بین بردن مواد سمی در ریه اتفاق می افتد. بعضی مواقع دیده شده که افراد در این زمان، سرفه شدید یا عطسه می کنند.

ساعت 5 تا 7 صبح: این عملیات در روده بزرگ صورت می گیرد، لذا می توانید آن را دفع کنید.

ساعت 7 تا 9 صبح: جذب مواد مغذی صورت می گیرد، پس بهتر است صبحانه بخورید. افرادی که بیمار می باشند، بهتر است صبحانه را در ساعت 6 و 30 دقیقه میل کنند. کسانی که می خواهند تناسب اندام داشته باشند، بهترین ساعت صرف صبحانه برای آنها، ساعت 7 و 30 دقیقه می باشد و کسانی که اصلا صبحانه نمی خورند، بهتر است عادت خود را تغییر دهند و در ساعت 9 تا 10 صبح صبحانه بخورند.

دیر خوابیدن و دیر بلند شدن از خواب، باعث می شود مواد سمی از بدن دفع نشوند. از نصفه های شب تا ساعت 4 صبح، مغز استخوان عملیات خون سازی را انجام می دهد. در ایام تعطیل، بسیاری افراد تا دیر وقت بیدار می مانند و بعد از اتمام تعطیلات، با خستگی به سر کار می روند، چون اعمال بدنشان دچار سردرگمی شده است و نمی داند چه باید انجام دهد.

پ.ن: تازه می فهمم که باید به حرف پدرم گوش بدم و زود بخوابم.



خلاصه رده بندی پنج فرمانرو جانداران
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392



تصاویر دیدنی از سلول های عصبی مغز
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

ادامه را هم ببینید

منبع:آفتاب نیوز



ادامه مطلب
تصاویری شگفت انگیز از تخمک گذاری
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392
 

تصاویری به این وضوح و زیبایی، برای اولین بار توسط دکتر “ژاکوپ دونز” در دانشگاه لوین شهر بروکسل در بلژیک تهیه شده است. دکتر دونز در حال برداشتن بخشی از رحم (عمل هسترکتومی پارشیال) بود که توانست مراحل تخمک گذاری را با این وضوح ثبت کند.

تا پیش از این، تخمک‌گذاری امری تقریبا ناگهانی فرض می‌شد. ولی تصاویر جدید نشان می‌دهد که این امر حداقل ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.
کمی قبل از تخمک‌گذاری، آنزیم‌های موجود، بافت‌های اطراف فولیکول بالغ را تجزیه می‌کنند و تخمک نابالغ از تخمدان رها می‌شود. محل خروج تخمک از تخمدان که زخم شده‌است، کم کم ترمیم می‌شود. البته اثرات این زخم در جدار تخمدان باقی می‌ماند و ممکن است حدود روز ۱۴ از دوره، درد یا لکه بینی نیز مشاهده شود که همگی به خاطر همین زخم است.

پس از آن، تخمک نابالغ (که هنوز تقسیم میوز ۲ را انجام نداده است) وارد لوله فالوپ می‌شود و در هر صورت (چه لقاح انجام شود و چه انجام نشود) به کمک حرکات جدار لوله و همچنین زنش مژک‌های داخل لوله فالوپ به سمت رحم می‌رود.

Human Egg

برای اولین بار به جای لذت بردن حالم داره بهم می خوره

منبع:زیست شناسان سلولی 90 خوارزمی




سلول های خونی- rbc - wbc
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392
 

اینم یه سری عکس از گلبول های قرمز خون برای مبتدیان

منبع : دنیای زیست شناسی



ادامه مطلب
تصاویری از ساختار نفرون
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

بقیه در ادامه مطلب

منبع : دنیای زیست شناسی



ادامه مطلب
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

بقیه تصاویر در ادامه مطلب



ادامه مطلب
دانه گرده كاج
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

 

پودر زرد رنگي كه زير درختان كاج در فصل بهار مشاهده مي شود دانه هاي گرده كاج هستندكه جزئيات چند تا از اين دانه ها در عكس مشاهده مي شود.

دو برجستگي گوش مانند اطراف اين دانه ها به سبك شدن و انتشار بهتر آنها كمك مي كند.(گرده افشاني بوسيله باد صورت مي گيرد: قران كريم: اوست خداوندي كه باد هاي لقاح كننده را مي فرستد= ارسلنا الرياح لواقح

منبع: http://esghaem.photoblog.ir



رنگ آميزي بافتهاي گياهي+ساده و مضاعف
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

بعد از تهيه بُرشهاي نازك و ظريف( مراحل چگونگی برش در ادامه مطلب موجود است)، نوبت به رنگ‌آميزي آنها مي‌رسد. رنگ‌آميزي به دو صورت امكان‌پذير است: ۱- رنگ‌آميزي منفرد يا ساده، ۲- رنگ‌آميزي مضاعف

در رنگ‌آميزي ساده معموماً از يك معرف رنگي و در رنگ‌آميزي مضاعف از دو و يا چند معرف رنگي استفاده مي‌گردد (در اكثر اوقات، از لوگول كه معرف نشاسته مي‌باشد در رنگ‌‌آميزي ساده استفاده مي‌شود)

مراحل رنگ‌آميزي مضاعف:

۱- قرار دادن بُرشهاي تهيه شده در آب ژاول ۲۰ درصد به مدت ۱۵ الي ۲۰ دقيقه، بسته به نوع بافت از لحاظ نرم بودن و يا خشبي بودن آن، جهت بي‌رنگ شدن بافتهاي گياهي

۲- شستشوي نمونه‌ها با آب مقطر (ترجيحاً عمل شستشو را در اين مرحله دو بار انجام دهيد. چرا كه در صورت باقي ماندن آب ژاول در بافت گياهي، ماندگاري آن كم خواهد شد)

۳- قرار دادن نمونه‌ها در اسيد استيك ۱۰ درصد به مدت ۲ دقيقه به منظور تركيب با آب ژاول باقيمانده در بافت گياهي (اگر بافت گياهي به مدت طولاني در اسيد استيك بماند متلاشي خواهد شد)

۴- قرار دادن بافت گياهي در متيلن آبي به مدت ۵ الي ۱۰ ثانيه (اولين مرحله‌ي رنگ‌آميزي)

۵- شستشوي نمونه‌ها با آب مقطر

۶- قرار دادن نمونه‌ها در الكل اتانول ۷۰ درصد به مدت ۳ الي ۵ دقيقه به منظور شسته شدن رنگ اضافي متيلن آبي (به منظور حفظ رنگ آبي در بافتهاي چوبي و ليگنيني)

۷- شستشوي نمونه‌ها با آب مقطر

۸- قرار دادن نمونه‌ها در محلول كارمن زاجي جهت رنگ­ آميزي بافتهاي زنده و عموماً سلولزي به مدت ۱۰ الي ۱۵ دقيقه

۹- شستشوي نمونه‌ها با آب مقطر

* بعد از اين مرحله، با قرار دادن نمونه‌ بر روي لام و سپس پوشاندن آن توسط لامل، نمونه‌ي مورد نظر آماده‌ي مشاهده و بررسي در زير ميكروسكوپ مي‌باشد

** در صورت تمايل به نگهداري نمونه، مي‌توان بعد از مراحل رنگ‌آميزي با افزودن يك قطره گليسيرين به نمونه، آن را جهت فيكس نمودن آماده كرد. سپس دور لامل مورد نظر را با لاك ناخن بي‌رنگ (جهت عدم نفوذ هوا، گرد و غبار و ساير مواد ديگر) پوشاند. اصولاً براي ماندگاري بيشتر نمونه، از يك قطره چسب كانادا بالزام استفاده مي‌شود. البته بدليل گران بودن، در اكثر موارد از اين گزينه صرف نظر خواهد شد



ادامه مطلب
تصاویر لام های انواع آوند
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

اوند حلقوی با عدسی 40


اوند حلقوی با عدسی 40
بقیه در ادامه مطلب.....
با تشکر از سایت جامعه دانشجویان بیوتکنولوژی


ادامه مطلب
تصاویر لام های گیاهی
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392

برگ خرزهره-آرایش آوند چوب و آبکش.

منبع: تصاویر آز زیست شناسی



ادامه مطلب
تصاویر سلول های نگهبان روزنه-Stomatal guard cells
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392
 

 



منبع: دنیای زیست شناسی :http://www.danesh-zist.blogfa.com



ادامه مطلب
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 13 خرداد 1392
 رنگ آمیزی بافت های گیاهی+ انیمیشن


 

انیمیشن

رنگ آمیزی برای تشخیص بهتر بافتها انجام می شود . برای رنگ آمیزی بافتها قبل از مقطع گیری اندام مورد مطالعه را در محلول های ثابت کننده مثل الکل می اندازند .این محلولها سلولهای زنده را می کشند ، در نتیجه قابلیت نفوذ دیواره سلولی در برابر رنگها افزایش می یابد . در عین حال مواد ثابت کننده باعث می شوند  که اجزای سلولی به همان شکل و ساختمان که در حالت زنده داشته اند ، باقی بمانند . اندام مورد نظر را به مدت 24 ساعت در الکل اتیلیک یا متیلیک قرار میدهند . الکل آب اندامها را گرفته و

 آنها را برای مقطع گیری آماده می کنند .رنگ آمیزی گاه به کمک دو نوع رنگ و گاه به وسیله یک رنگ انجام می شود .رنگ آمیزی با یک رنگ را رنگ آمیزی ساده می گویند .

روش کار : مقاطع میکروسکوپی را به مدت نیم تا یک دقیقه در محلول رقیق بلودومتیلن قراردهید .این محلول چوب ، چوب پنبه و کوتین را آبی رنگ می کند و  بر دیواره سلولزی سلولها اثر ندارد . پس از آن نمونه را روی لام قرار دهید و یک لامل روی آن بگذارید و در زیر میکروسکوپ مشاهده کنید .

رنگ آمیزی با دو رنگ را رنگ آمیزی مضاعف می گویند .

روش کار : مقطع گیری بعدشستشو با آب مقطر بعد قرار دادن در آب ژاول ( 6-5 دقیقه ) تا بافتها بی رنگ شوند بعد شستشو با آب مقطربعدقرار دادن در اسید استیک 1% ( 5-2 دقیقه ) برای خنثی کردن آب ژاول بعد         شستشو با آب مقطر   بعد قرار دادن در بلودو متیلن ( 1 دقیقه )  شستشو با آب مقطر  بعد قرار دادن در فوشین  ( چند ثانیه ) شستشو با آب وبعد مشاهده در زیر میکروسکوپ .

فوشین دیواره های سلولزی را به رنگ قرمز در می آورد و بدین ترتیب سلولهای بافت  پارانشیم و کلانشیم به راحتی قابل تشخیص خواهند بود .  


ديف

نام معرف

نام بافت گياهي

پس از رنگ آميزي

فرمول شيميائي

1

كارمن(Carmine)

پارانشيم سلولزي

ارغواني

محلول اسيد اتانوليك

2

متيلن آبي(Methylen Blue)

بافتهاي چوبي

آبي

C16H18ClN3S.aq

3

سبز يد(Methyl Green)

بافتهاي چوبي

سبز

C27H35Cl2N3, ZnCl2

4

بيسمارك(Bismark Brown)

ديواره سلولي

قهوه اي

C12H24N8, 2HCl

5

فوشين بازي(Fuchsin)

همه بافتها

قرمز

ماده آلي ازت دار

6

سافرانين(Safranin)

بافتهاي چوبي

زرد

C20H19ClN4

7

قرمز روتنوم(Ruthenium Red)

تيغه مياني

صورتي

Cl6H42N14O2Ru3

8

هماتوكسيلين(Hematoxylin)

تيغه مياني

بنفش

-

9

لوگل

دانه نشاسته

آبي

 

 



نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 13 خرداد 1392

 انیمیشن های بیوشیمی

انیمیشن های آموزشی برای آشنا شدن بهتربا چرخه های درون سلولی

برای مشاهده انیمیشن برروی لینک مورد نظر کلیک کنید. اسمز                                            

چرخه کربس

چرخه کلوین

انحلال مواد درآب

انتقال مواد در سلول                               

درباره انتخاب طبیعی

هیدرولیز وسنتز آبدهی

درباره بیوشیمی کلسترول

درباره نحوه عمل آنزیم ها

راههای انتقال مواد از غشاء سلولی

نحوه تشکیل پیوند هیدروژنی بین مولکول های آب

 

 



نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 13 خرداد 1392

زبان چنگال‌مانند مارها 

هزاران سال است كه زبان چنگال‌مانند مارها توجه مردم را به خود جلب كرده و به پيشنهاد فرضيه‌هاي گوناگوني پيرامون آن انجاميده است. در بسياري از فرهنگ‌ها و آيين‌ها، زبان چنگال‌مانند نمادي از بدجنسي و فريبكاري است.



ادامه مطلب
سایتی بسیار مناسب در تمام زمینه های زیست شناسی
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 13 خرداد 1392

برای ورود آماده اید ،نگران نباشید یه سری بزنید

http://zest.persianblog.ir



كراتينين چيست و به چه دليل اهميت دارد ؟
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 13 خرداد 1392


مقدمه :

 

بدن مانند يك ماشين بسيار پيچيده از خود نشانه هايي بروز مي دهد كه تجزيه و تحليل هر يك از انها مي تواند منجر به تشخيص نارسايي ها و مشكلات بوجود آمده در آن گردد تا زمينه لازم براي مداوا هم فراهم شود و اين تشخيص ها فوق العاده حائز اهميت هستند . يكي از اعضاي حساس و مهم بدن كليه ها هستند كه اگر در عملكرد آنها اخلالي ايجاد شود براستي زندگي شخص مختل مي شود . فاكتورهاي متعددي در ادرار وجود دارد كه يكي از انها ميزان كراتينين ادار است كراتينين حاصل سوخت و ساز ردعضلات است به هيم دليل ورزشكاران و وزنه برداران و تمام كساني كه از عضلات خود استفاده زيادي مي كنند مقدار زيادي كراتينين در خون انها توليد مي شود كه از  طريق كليه ها دفع مي گردد .

 

مقدار كراتينين را هم از طريق آزمايش خون و هم از طريق جمع آوري ادرار در يك دوره 24 ساعته مي توان اندازه گير كرد .

 

هر گاه ميزان كراتينين خون بالاتر از حد معمول شود نشانه نارسايي در كار  كليه ها هست و به همين جهت  معيار خوبي برا ي ارزيابي عملكرد كليه ها مي باشد مطلب زير در همين مورد است :



ادامه مطلب
معرف های رنگی مورد استفاده در آزمایش های زیست شناسی
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 13 خرداد 1392


ردیف

طرز تهیه

 مورد استفاده

 نام معرف

۱

1/0گرم پودر خشک +یک لیتر آب مقطر

رنگ آمیزی بافت های چوبی گیاهی

بلودو متیلن

۲

3 گرم بلور ید + 6 گرم یدید پتاسیم

+  cc 200 آب مقطر

بافت های جانوری و پارانشیم گیاهی

لوگول

( یدیدوره)

۳

14 گرم پودر کریستال ویله + cc 100 الکل ایزوپروپیل95% ←  صاف کرده ( هنگام کار تا 10 برابر رقیق شود)

رنگ آمیزی باکتری

کریستال ویوله

۴

3/3 گرم پودر اورسئین

+ cc 100 اسید استیک غلیظ

مشاهده مراحل تقسیم میتوز

وکروموزوم ها

استوا

ورسئین

۵

15 گرم پودر لیشمن +  cc 100 الکل متیلیک ←  هسته گلبول های سفید، آبی رنگ دیده می شود.

رنگ آمیزی و مشاهده گلبول های سفید

رنگ لیشمن

۶

یک گرم پودر کارمن زاجی+

cc 100 آب مقطر ←  بافت ها به رنگ قرمز دیده می شود.

پارانشیم گیاهی و دستجات آوند آبکش

کارمن زاجی

۷

 گرم پودر کارمن بدون زاج + cc 300 آب مقطر ←  حرارت ملایم  ←  آنقدر زاج سفید ( سولفات مضاعف آلومینیوم پتاسیم ) می افزاییم تا رنگ قرمز تیره گردد.←  صاف می کنیم ←  دوام بیشتر به روش بالا

پارانشیم گیاهی و دستجات آوند آبکش

کارمن

(بدون زاج )

۸

2/0 گرم پودر گیمسا خشک + cc 100 الکل متیلیک ←  هسته گلبول های سفید به رنگ بنفش در می آید.

رنگ آمیزی و مشاهده گلبول های سفید

گیمسا

۹

یک گرم پودر گیمسا + cc 60 گلیسیرین + cc 300   الکل متیلیک  ←  در هاون خوب می ساییم . محلول را به مدت سه روز در هود 37 درجه نگه می داریم .

رنگ آمیزی و مشاهده گلبول های سفید

گیمسا

باماندگاری

طولانی تر

۱۰

یک لیتر سود 1/0 + cc 25 سولفات مس3% ←  در مجاورت محلول آبی پروتئین به رنگ بنفش در می آید.

شناسایی پروتئین ها

معرف بیوره

۱۱

محلول (الف) :6/34 گرم سولفات مس متبلور + آب مقطر  ←  حجم به cc 500 + یک یا دو قطره اسید سولفریک غلیظ

محلول (ب ) : 77 گرم سود + 175 گرم تارتارات مضاعف سدیم پتاسیم ( نمک راشل ) +  cc 500 آب مقطر در هنگام کار مقدار مساوی از دو محلول را با محلول گلوکز ترکیب کرده نتیجه به رنگ سبز در می آید.

شناسایی هیدرات های کربن( قندها )

معرف فهلینگ

۱۲

محلول (الف) :2/17 گرم نیترات سدیم + 100 گرم کربنات سدیم بی آب ←  حرارت ←  با cc 800  آّب← صاف کرده ←  حجم به 850 سی سی برسد.

محلول (ب) : 3/17 گرم سولفات مس + cc 100 آب ←  به محلول (الف) اضافه کرده ←  حجم به یک لیتر برسد.

معرف بندیکت با محلول گوکز رسوب آجری رنگ

 می دهد.

شناسایی گلوکز

بندیکت




انیمیشن های مربوط به قلب
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 6 خرداد 1392

انیمیشن کلیه و انیمیشن قلب
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 6 خرداد 1392

انیمیشن کلیه                                انیمیشن قلب

The Kidney                                Human Heart



انیمیشن های بدن
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 6 خرداد 1392
 
سلام به دوستان عزیز. لینک زیر یک سری انیمیشن ها و تصویر جالب از قسمت های مختلف بدن است

از جمله مفز و استخوان و قلب و دستگاه گوارش 

که می تونید قسمتهای مختلف هریک  را به طور جداگانه در آن ببینید. خیلی جالبه. از دستش ندید.

  برای دیدن انیمیشن کیلیک کن.

من که خیلی لذت برم شما چه طور؟



نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 6 خرداد 1392

لینک زیر یه سری فیلم تخصصی در باره دستگاه دفع ادرار و ... هستش.

دوستداران یه سری بزنن.

فیلم



انیمیشن عمل سزارین
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 6 خرداد 1392

سلام میتونید تو این لینک خودتون عمل سزارین انجام بدید.

انیمیشن



نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 6 خرداد 1392

اگر میخواین هرچه زودتر از عمل بینیتون منصرف بشید حتما ببینید.

به کسایی که دل دیدن ندارن پیشنهاد میکنم کلا سراغ ادامه مطلب نرن! خیلی چندشه

بقیه در ادامه



ادامه مطلب
نویسنده : محمدعلی ملکوتی خواه تاریخ : دو شنبه 6 خرداد 1392

 

فقط هر اتفاقی براتون افتاد به من ربطی نداره. خیلی چندش هستن

بقیه در ادامه مطلب



ادامه مطلب


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.